Industrii

Abonare newsletter

Latest news

 • Cum imi mentin calculatorul in siguranta pe internet?

  20/05/2010 00:02

  Cum imi mentin calculatorul in siguranta pe internet? Se pare ca nu trece o zi în care sa nu auzim despre noi tipuri de...

  read more

 • Este computerul meu sigur, acum ca am anti-virus si anti-spyware?

  19/05/2010 22:56

  Intrebarea "Este PC-ul meu sigur" într-adevăr are doar un singur răspuns: NU. O buna intrebare ar...

  read more

ALIMENTATIE SI BAUTURI

Asigurarea unei aprovizionari produse alimentare sigure reprezintă o prioritate naţională, pentru cetăţenii săi şi pentru a reduce barierele în calea comerţului internaţional. Laboratoarelor de analiză si testare a produselor alimentare şi materiilor prime pentru numerosi aditivi, inclusiv cei microbiologici, chimici, radiologici şi geneticei
Laboratoarele de alimentatie si băutura de asemenea analizeaza alimentele pentru autenticitate şi să se asigure că specificaţiile sunt îndeplinite. In istorie inspecţiile de siguranţă alimentară s-au întemeiat pe o analiză organoleptica, care s-a dovedit a fi mai puţin eficace decât prelevarea de probe şi analiza riguroasă a punctelor critice de control pe tot parcursul procesului. Istoric fabricanţii de produse alimentare şi autorităţile de reglementare s-au bazat pe controale la faţa locului şi prelevarea de probe aleatorii, care tindeau să fie reactive, ca răspuns la focare sau la caietele de sarcini sau de materii prime, mai degrabă de prevenire şi mult mai puţin eficient.
În 1998, guvernul SUA, în special Departamentul de Agricultură a promulgat HACCP (Analiza Riscurilor şi Punctele Critice de Control) pentru ferme si fabrici de prelucrare a păsărilor de curte. FDA a infiintat HACCP în industria de fructe de mare cu finalitate în 1995. O regula finală pentru industria de suc a fost lansat în ianuarie 2001, şi va fi introdusa în mod treptat pentru afaceri, functie de dimensiunea lor (întreprinderile mici vor trebuie sa se pregateasca mai mult) până în 2004. Un principiu fundamental al HACCP este acela de a se asigura că producatorii de produse alimentare detin un sistem stiintific bazat pe logică, care oferă trasabilitatea completă de la fermă la masă.
HACCP implică şapte principii şi impune producătorilor să examineze procesul lor, să monitorizeze fiecare pas cheie şi sa aiba in vedere acele puncte cu care pot furniza cea mai mare posibilitate de contaminare, sa stabileasca un sistem de acţiuni corective şi verificare a pericolelor.
Analizaţi pericolele. Potenţialele pericole asociate cu un produs alimentar şi măsurile de combatere a acestor riscuri sunt identificate. Pericolul ar putea fi biologic, cum ar fi un microb de substanţe chimice, o toxină, sau fizice, cum ar fi sticlă sau fragmente de metal.
Identificarea punctelor critice de control. Acestea sunt puncte în producţia de produse alimentare - de la starea materiei prime prin prelucrarea şi transportul la consumul către consumator - la care pericolul potenţial poate fi controlat sau eliminat. Exemple sunt gătitul, răcirea, ambalarea, precum şi detectarea metalelor.
Stabilirea măsurilor de prevenire cu limite critice pentru fiecare punct de control. Pentru o mancare gatita, de exemplu, acest lucru ar putea include instalarea temperaturii de gătit minime şi timpul necesar pentru a asigura eliminarea oricăror microbi dăunători.
Stabilirea unor proceduri pentru a monitoriza punctele critice de control. Aceste proceduri ar putea include determinarea modului si conditiilor de gatire si monitorizarea temperaturii.
Stabilirea acţiunilor corective care trebuie luate atunci când monitorizarea indică faptul că o limita critica nu afost atinsa - de exemplu, reprocesarea sau eliminarea produselor alimentare în cazul în care temperatura minimă de gătit nu a fost îndeplinita.
Stabilirea unor proceduri pentru a verifica dacă sistemul funcţionează corespunzător - pentru, testarea timpului şi dispozitive de înregistrare a temperaturii pentru a verifica dacă o unitate de bucătărie functioneaza corect.
Stabilirea evidentei efective a inregistrarilor pentru a documenta sistemul HACCP. Aceasta ar include o evidenţă a pericolelor şi a metodelor lor de control, a monitorizarii cerinţelor de siguranţă şi măsurile luate pentru corectarea potenţialelor probleme. Fiecare dintre aceste principii trebuie să fie susţinute de cunoştinţe ştiinţifice solide: de exemplu, studii microbiologice publicate la timp şi a factori de temperatură pentru controlul produselor alimentare suportate de agenţii patogeni.
Sistemul dvs. de gestiune din laborator (SGDL) va juca un rol foarte important în fiecare din cele şapte principii HACCP. Acesta va permite, de asemenea, laboratorului sa lucreze cu divizia de fabricatie /sa identifice rapid orice factori care ar putea afecta producerea unui produs final în condiţii de siguranţă. Slaba gestionare a datelor de laborator şi comunicarea ineficientă cu facilităţile de producţie poate conduce la bunuri pierdute, venituri pierdute şi, posibil, chiar şi returnare a produselor.
Cu ani de experienta in gestiunea datelor, gestionarii de proiecte si analistii de date ATL vă pot ajuta:
Sa efectuaţi o evaluare a nevoilor actuale de date a sistemului de gestiune a datelor din laboratorul dvs. curent.
Va ofera îndrumare cu un document de ghidare in special pentru operaţiunile dumneavoastră (în urma unei evaluări de pe pagina web) şi să identifice instrumentele sau procesele care ar trebui să fie puse în aplicare pentru a vă ajuta sa rezolvati cerinţele HACCP.
Solutia dvs. SGDL valideaza alimentele şi băuturile Soluţii practice incorporate pentru a se asigura că procesul vitale de date, de testare a produsului final este capturat şi furnizat celor care solicita informatii necesare deciziilor in timp real.
Mai jos sunt câteva dintre multele cerinţe ale laboratoarelor de alimente şi bauturi şi modul în care a produsele SGDL de la ATL si produsele de gestiune al datelor îndeplinesc aceste cerinţe.
Cerintele industriei alimentatiei si bauturilor
Solutiile ATL de gestiune a datelor
Accesibilitatea şi uşurinţa de configurare şi raportare. Solutiile SGDL de la ATL pentru Laboratoarele de alimentatii si bauturi sunt vândute în module, astfel încât utilizatorii trebuie doar de cumpărare modulele de care au nevoie. Solutiile SGDL de la ATL furnizeaza utilizatorului capturi ale ecranului definibile de utilizator si peste 50 de rapoarte incluse.
Integrarea cu instrumentele uzuale utilizate în produsele de test pentru alimente şi băuturi pentru a creşte productivitatea. O bibliotecă de peste 350 de instrumente care au fost anterior integrate in produsele SGDL de la ATL este disponibila clientilor.
Furnizeaza abilitati complete de monitorizare, de la fermă până la consumator. Cu solutiile de gestiune integrate de la ATL, obtinerea datelor din proiect, gama de date sau pagini web este realizata în câteva minute cu un lanţ complet de custodie, pistă de audit şi de securitate.
Conformitatea cu cerinţele de reglementare, HACCP, pesticide USDA, asistenta completa pentru CFR 21 partea 11 in programul de sporire a hranei si procentului de fertilizare . Solutiile SGDL de la ATL îndeplinesc şi în multe cazuri depasesc cerintele curente ale Laboratoarelor Agricole, din dorinta de a anticipa cerinţele viitoare.
Acces de la distanţă pentru a vizualiza date in timp real, vizualizeaza tendinţele sau capacitatea de a accesa şi imprima rapoarte de analiza in format .pdf de la distanţă. Cu rezultatele ATL Point ™, utilizatorii pot accesa de la distanţă starea de date în timp real, revizui şi imprima rapoarte pdf cu un program de navigare securizat.
Sistem solid de asistenta şi instruire pentru utilizatorii finali si administratorii de baze de date. ATL este certificata ISO 9001 si are un program puternic de asistenta şi formare pentru a asigura clientilor succesul nostru.
Soluţii flexibile care sunt construite pe tehnologii verificate care sunt pe deplin scalabile, pentru a se dezvolta odata cu laboratorul.
Ca si partener de afaceri al Alianţei Oracle şi partener certificat Microsoft Gold, numai instrumentele standarde din industrie sunt utilizate în solutiile SGDL de la ATL.
Abilitatea de a integra mai multe locaţii ( laboratoare de la distanţă) într-o singur o bază de date pentru a asista în conformitate cu HACCP. Scalabilitate intrinseca şi integrarea în SGDL permite multiplelor sedii sa consolideze datele pentru depozitare în timp ce se valorifica permisiunea de acces la date.