Solutii afaceri

Abonare newsletter

Latest news

 • Cum imi mentin calculatorul in siguranta pe internet?

  20/05/2010 00:02

  Cum imi mentin calculatorul in siguranta pe internet? Se pare ca nu trece o zi în care sa nu auzim despre noi tipuri de...

  read more

 • Este computerul meu sigur, acum ca am anti-virus si anti-spyware?

  19/05/2010 22:56

  Intrebarea "Este PC-ul meu sigur" într-adevăr are doar un singur răspuns: NU. O buna intrebare ar...

  read more

Business Intelligence

Inteligenta in afaceri este o categorie larga de aplicatii si tehnologii pentru colectarea, stocarea , analiza si furnizarea accesului la date pentru a ajuta clientii sa ia deciziile cele mai bune pentru afacerea lor.

Inteligenta in afaceri (IA) se refera la abilitati, tehnologii, aplicatii si recomandari utilizate sa ajute o companie sa ajunga la o mai buna intelegere a contextului comercial in care se afla. Inteligenta in afaceri se poate referi si la informatiile colectate. Tehnologiile pentru inteligenta in afaceri ofera perspective din trecut, prezent si viitor pentru operatiile afacerii.

Functiile uzuale ale tehnologiilor inteligentei afacerilor sunt raportarea, POAL,analizele, extragerea datelor, gestiunea performantelor afacerii, valori de referinta, extrageri de text si analize predictive.

Inteligenta in afaceri adesea are ca scop asistenta unor decizii mai bune in afaceri. Astfel un sistem IA poate fi numit un sistem de asistenta a deciziilor.

 Inteligenta in afaceri si depozitarea datelor
Adesea aplicatii IA utilizeaza date colectate de la depozite de date sau targuri de date. In orice caz, nu toate depozitele de date sunt folosite pentru inteligenta in afaceri, asa cum nu toate aplicatiile de inteligenta in afaceri necesita un depozit de date.

Rapoarte gestionate
Sabloanele de rapoarte care sunt create/definite pentru utilizatori, cunoscute ca rapoarte „indica si apasa clic”. Sabloanele determina ce campuri sunt incluse in raport, tipurile de mesaje primite de utilizator si aspectul si functionalitatea raportului.

OLAP (POAL) Procesare Analitica Online

POAL este o categorie de programe pentru bazele de date care furnizeaza o interfata prin care utilizatorii pot examina rapid si interactiv rezultatele datelor in diferite dimensiuni. POAL implica in principal agregarea cantitatilor mari de diferite tipuri de date.
POAL poate implica milioane elemente de date relationate complex. Obiectivul sau este sa analizeze aceste relatii si sa caute sabloane, directii si exceptii. Un cub este o unealta POAL.