Tehnologii

Abonare newsletter

Latest news

 • Cum imi mentin calculatorul in siguranta pe internet?

  20/05/2010 00:02

  Cum imi mentin calculatorul in siguranta pe internet? Se pare ca nu trece o zi în care sa nu auzim despre noi tipuri de...

  read more

 • Este computerul meu sigur, acum ca am anti-virus si anti-spyware?

  19/05/2010 22:56

  Intrebarea "Este PC-ul meu sigur" într-adevăr are doar un singur răspuns: NU. O buna intrebare ar...

  read more

Microsoft Windows 7 pentru companii

Este in sfarsit momentul potrivit pentru progres tehnologic?

Windows 7 este in sfarsit lansat si este un produs intuitiv si usor de folosit, cel putin asa au incercat cei de la Microsoft, si spera sa remedieze problemele sistemelor de operare din trecut in ceea ce priveste securitatea, increderea si stabilitatea. Din dorinta de a veni in intampinarea necesitatilor mai multor tipuri de utilizatori de calculatoare, sistemul Windows 7 va fi lansat in sase versiuni.

Cele Sase Versiuni ale sistemului de operare Windows 7

* Starter - este destinat calculatoarelor personale cu resurse limitate hardware (calculoare portabile si statii de lucru cu performante scazute). Utilizatorii sunt limitati la a executa maxim trei aplicatii in acelasi timp.
* Home Premium - ofera navigare imbunatatita in interiorul sistemului de operare Windows, bare de activitari si liste de salt imbunatatite, previzualizari ale imaginilor, Centru de Mobilitate pentru utilizatorii de telefoane performante SmartPhone, un nou mod de a vizualiza directoarele – Aero Glass, imbunatatiri pentru aplicatiile multimedia, Windows Media Center si Media Streaming, si capacitatea de a executa un numar nelimitat de aplicatii simultan.
* Home Basic - este o versiune redusa a celei Home Premium care are in vedere pietele de peste oceane. Aceasta versiune a fost modificata pentru a putea fi acceptata de calculatoare personale cu procesoare cu capacitati mai mici.
* Professional - include toate caracteristicile versiunii Home Premium precum si alte functii precum functia de statie simpla si sigura dedicata retelei de calcul, salvari avansate in reteaua de calculatoare, criptare de fisiere si directoare si localizare de imprimante disponibile in scopul unei identificari corecte a imprimantei indiferent de localizare.
* Enterprise - este similar versiunii Professional dar destinat consumatorilor de tipul corporatiilor mari care detin licenta pentru aplicatiile din afacere. Suplimentar caracteristicilor oferite in varianta Professional, sunt incluse caracteristici imbunatatite ale sistemului de securitate precum protectie a datelor, Bitlocker, si capacitati de gestiune avansate.
* Ultimate - furnizeaza utilizatorilor de acasa toate caracteristicile versiunii Enterprise, insa nu necesita licenta. Din pacate, aceasta versiune va dispune de o disponibilitate limitata prin intermediul unor acorduri ocazionale promotionale.

Noile caracteristici ale sistemului de operare Windows 7

Aceasta este o lista cu noutatile care vor fi disponibile o data cu lansarea sistemului de operare Windows 7:

Performanta imbunatatita
* Timpii de initializare ai sistemului si de lansare a aplicatiilor au scazut semnificativ.
* Reducerea timpului necesar plasarii si revenirii din starea de hibernare face mai convenienta „adormirea sistemului dvs.”.
* Noi unelte de optimizare care scad consumul bateriei, permitand utilizatorilor de calculatoare portabile mai mult timp „neclablati” decat permiteau versiunile Vista si XP.

Capacitati imbunatatite de cautare
* Optiuni noi va permit sa intreprindeti cautari in documente, mesaje electronice sau dispozitive de stocare atasate dupa cuvinte cheie, si le puteti deasemenea extinde la serverele din retea sau la anumite pagini web.

Localizarea dispozitivelor de imprimare
* Cand va conectati la o retea de calculatoare, sistemul de operare Windows 7 va detecta automat punctul dvs. de localizare si va selecta imprimantele potrivite pentru sarcinile de imprimare.

Extindere virtuala a spatiului de stocare
* Windows 7 poate fi virtualizat, permitand mai multor sisteme de operare sa functioneze pe o singura statie gazda.
* Windows 7 este preconfigurat sa poate functiona cu masini virtuale Hyper-V.

Securitate extinsa
* BitLocker-to-Go ofera capacitatile aplicatiei BitLocker dispozitivelor portabile de stocare cu magistrala USB sau a mediilor de stocare externe.
* Programele de tip ‚driver’ permit sistemului Windows 7 sa „citeasca” majoritatea dispozitivelor biometrice.
* App-Blocker ofera un administratorilor de resurse informatice sa detina controlul mai usor asupra aplicatiilor individuale pe care le pot accesa utilizatorii.
* Windows Access Center inlocuieste Centrul de Securitate de la versiunea Vista. Centrul de Acces furnizeaza alerte de securitate si va ofera unelte care au grija de problemele dvs si de intretinerea sistemului intr-o amplasare convenienta.
* Urmarirea geografica va trimite mesaje cu pozitia dvs. tuturor aplicatiilor de localizare, cum ar fi programelor de cartografiere.

Gestiunea dispozitivelor simple
* Device Stage este o aplicatie ‚incarsca si executa’ care recunoaste dispozitivele portabile cand acestea sunt conectate la calculator, si va ofera meniuri si optiuni utile pentru gestionarea dispozitivelor.
Noi metode pentru accesul de la distanta
* BranchCache furnizeaza utilizatorilor de la birou un acces rapid la fisierele stocate in serverele centrale din sediul principal.
* Direct Access ofera acces de la distanta utilizatorilor mobili la resurse fara necesitatea utilizarii unei retele virtuale private (VPN).

Unelte pentru rezolvarea problemelor
* Problem Steps Recorder ofera o aplicatie de inregistrare – cand o eroare apare in mod repetat dupa executia unei anumite secvente de etape, puteti folosi Problem Steps Recorder pentru a jurnaliza secventa, si a putea schimba apoi informatii cu administratorul informatic in vederea solutionarii problemei.

Avantajele sistemului de operare Windows 7

Sistemul de operare Windows 7 OS ofera numeroase unelte si caracteristici noi care se concentreaza asupra cresterii productivitatii prin imbunatatirea aptitudinilor. Acest sistem de operare nou a fost construit sa fie mai intuitiv si sa distraga mai putin atentia (fara mesaje de atentionare sacaitoare care sa anunte existenta unei atentionari pentru utilizator). Utilizatorii care vor progresa la Windows 7 vor beneficia de productivitate crescuta in timp ce se vor bucura de urmatoarele resurse:
Timp de initializare rapid- sistemele medii cu Windows 7 vor fi initializate in mai putin de 60 de secunde. Cu aceasta scadere a timpului de initializare, utilizatorii nu vor mai fi nevoiti sa isi caute o cafea pana cand sistemul lor va fi disponibil. Asfel, utilizatorii isi vor putea indeplini sarcinile imediat ce se aseaza la birou.
Compatibilitate- Flexibilitatea sistemului de operare Windows 7 ofera utilizatorilor capacitatea de a executa aproape orice program compatibil Windows. Windows 7 va lucra cu mai multe elemente auxiliare decat predecesorii sai, Windows Vista si Windows XP. Microsoft a proiectat acest sistem de operare sa execute automat orice program compatibil cu versiunea Vista, si sa fie capabil sa execute majoritatea aplicatiilor mostenite de la versiunea XP intr-o fereastra de compatibilitate.
Librariile- Windows 7 ofera un nou mod, mai intuitiv de organizare si localizare a documentelor. In locul sa pierdeti timp sa va amintiti unde este stocat un document creat anterior, puteti ca si utilizator sa cautati documentele dupa tip in diferite „librarii” precum comunicatii, contacte, documente, descarcari, muzica, imagini si videoclipuri. Nu numai ca veti gasi o scurtatura pentru documentul de care aveti nevoie, dar veti avea acces imediat la datele specifice adecvate fiecarui tip de librarie. De exemplu: cand libraria „contacte” este deschisa, vor fi afisate numere de telefon si adrese electronice, iar cand libraria „descarcari” va fi deschisa for fi vizualizate adresele de referinta din internet pentru fiecare fisier descarcat. Librariile pot fi individualizate, permitand utilizatorilor sa creeze directoare personalizate care vor stoca documente ale proiectelor si fisiere accesibile.
Liste de salt- Acest meniu actualizat este o unealta care salveaza timp si permite utilizatorilor sa previzualizeze aplicatii deschise si directoare. Cand mouse-ul este miscat de-a lungul barei de activitati, apare un meniu si vizualizeaza toate ferestrele deschise. Un click dreapta va oferi un scurt istoric a modificarilor recente si alte informatii utile.
Cautarea Windows – Aceasta cautare imbunatatita cu functie „auto-complete” care este o unealta familiara in aplicatia Microsoft Word. In momentul in care un utilizator incepe sa scrie un cuvant in campul de cautare, Windows 7 va lista toate elementele care se potrivesc cu caracterele introduse. Lista va scade pe masura ca sunt adaugate caractere. In orice moment, un utilizator, poate previzualiza rezultatele cautarii – fara a fi necesara deschiderea documentului.