Tehnologii

Abonare newsletter

Latest news

 • Cum imi mentin calculatorul in siguranta pe internet?

  20/05/2010 00:02

  Cum imi mentin calculatorul in siguranta pe internet? Se pare ca nu trece o zi în care sa nu auzim despre noi tipuri de...

  read more

 • Este computerul meu sigur, acum ca am anti-virus si anti-spyware?

  19/05/2010 22:56

  Intrebarea "Este PC-ul meu sigur" într-adevăr are doar un singur răspuns: NU. O buna intrebare ar...

  read more

Avantajele sistemului de operare Windows 7

Sistemul de operare Windows 7 OS ofera numeroase unelte si caracteristici noi care se concentreaza asupra cresterii productivitatii prin imbunatatirea aptitudinilor. Acest sistem de operare nou a fost construit sa fie mai intuitiv si sa distraga mai putin atentia (fara mesaje de atentionare sacaitoare care sa anunte existenta unei atentionari pentru utilizator).

Utilizatorii care vor progresa la Windows 7 vor beneficia de productivitate crescuta in timp ce se vor bucura de urmatoarele resurse:

 • Timp de initializare rapid- sistemele medii cu Windows 7 vor fi initializate in mai putin de 60 de secunde. Cu aceasta scadere a timpului de initializare, utilizatorii nu vor mai fi nevoiti sa isi caute o cafea pana cand sistemul lor va fi disponibil. Asfel, utilizatorii isi vor putea indeplini sarcinile imediat ce se aseaza la birou.

 • Compatibilitate- Flexibilitatea sistemului de operare Windows 7 ofera utilizatorilor capacitatea de a executa aproape orice program compatibil Windows. Windows 7 va lucra cu mai multe elemente auxiliare decat predecesorii sai, Windows Vista si Windows XP. Microsoft a proiectat acest sistem de operare sa execute automat orice program compatibil cu versiunea Vista, si sa fie capabil sa execute majoritatea aplicatiilor mostenite de la versiunea XP intr-o fereastra de compatibilitate.

 • Librariile- Windows 7 ofera un nou mod, mai intuitiv de organizare si localizare a documentelor. In locul sa pierdeti timp sa va amintiti unde este stocat un document creat anterior, puteti ca si utilizator sa cautati documentele dupa tip in diferite „librarii” precum comunicatii, contacte, documente, descarcari, muzica, imagini si videoclipuri. Nu numai ca veti gasi o scurtatura pentru documentul de care aveti nevoie, dar veti avea acces imediat la datele specifice adecvate fiecarui tip de librarie. De exemplu: cand libraria „contacte” este deschisa, vor fi afisate numere de telefon si adrese electronice, iar cand libraria „descarcari” va fi deschisa for fi vizualizate adresele de referinta din internet pentru fiecare fisier descarcat. Librariile pot fi individualizate, permitand utilizatorilor sa creeze directoare personalizate care vor stoca documente ale proiectelor si fisiere accesibile.

 • Liste de salt- Acest meniu actualizat este o unealta care salveaza timp si permite utilizatorilor sa previzualizeze aplicatii deschise si directoare. Cand mouse-ul este miscat de-a lungul barei de activitati, apare un meniu si vizualizeaza toate ferestrele deschise. Un click dreapta va oferi un scurt istoric a modificarilor recente si alte informatii utile.

 • Cautarea Windows – Aceasta cautare imbunatatita cu functie „auto-complete” care este o unealta familiara in aplicatia Microsoft Word. In momentul in care un utilizator incepe sa scrie un cuvant in campul de cautare, Windows 7 va lista toate elementele care se potrivesc cu caracterele introduse. Lista va scade pe masura ca sunt adaugate caractere. In orice moment, un utilizator, poate previzualiza rezultatele cautarii – fara a fi necesara deschiderea documentului.