Tehnologii

Abonare newsletter

Latest news

 • Cum imi mentin calculatorul in siguranta pe internet?

  20/05/2010 00:02

  Cum imi mentin calculatorul in siguranta pe internet? Se pare ca nu trece o zi în care sa nu auzim despre noi tipuri de...

  read more

 • Este computerul meu sigur, acum ca am anti-virus si anti-spyware?

  19/05/2010 22:56

  Intrebarea "Este PC-ul meu sigur" într-adevăr are doar un singur răspuns: NU. O buna intrebare ar...

  read more

Virtualizarea Aplicatiilor

Un aspect cheie dincolo de orice investitie informatica este nevoia de flexibilitate, siguranta, rapiditate si livrare rapida catre utilizatori a aplicatiilor. Cu o complexitate crescuta a infrastructurii informatice si o cerere in plina crestere pentru accesul mobil transparent, furnizarea accesului la aplicatii poate deveni usor un cosmar costisitor pentru orice organizatie.
Cu solutii precum Citrix XenApp sau Microsoft's Terminal Services, livrarea si gestiunea aplicatiilor oricarei organizatii sunt manevrate de ferme centralizate de servere prin intermediul unor protocoale specializate de livrare. Astfel se poate simplifica semnificativ securitatea si asistenta, pe masura ce costurile sunt reduse. Mai mult de 100 milioane de utilizatori din intreaga lume utilizeaza in prezent acest model, care a devenit platforma dominanta pentru virtualizarea aplicatiilor.
In ultimii cinci ani tehnologiile pentru redarea aplicatiilor au patruns pe piata de consum. Doar anumite parti dintr-un program din calculator trebuie sa fie disponibile in orice situatie pentru utilizator pentru a executa o anumita functie. Aceasta inseamna ca un program nu trebuie sa fie complet instalat in sistemul de calcul al unui client, ci pot fi livrate parti componente printr-o banda de transfer redusa atunci cand este nevoie. Redarea aplicatiilor este in general combinata cu virtualizarea aplicatiilor, pentru ca aplicatiile sa nu fie instalate in sensul propriu. Aplicatiile pot fi redate unui dispozitiv precum un calculator portabil si pot fi disponibile utilizatorilor chiar si cand calculatorul nu este conectat la retea. XenApp de la Citrix, ThinApp de la VMware, si SoftGrid de la Microsoft sunt trei dintre tehnologiie lidere de piata care fac din redarea unei aplicatii o realitate.
Sa discutam cum virtualizarea poate deveni unul dintre cele mai competitive avantaje pe care le detineti. Virtualizarea nu mai este o tehnologie de dragul tehnologiei, ci o tehnologie de dragul afacerii.

Suntem acreditati Citrix, Microsoft si Vmware si am finalizat cu succes angajamente. Va putem fi alaturi ca si parteneri la fiecare faza a analizei tehnice & financiara si a evaluarilor de dovedire a unui concept, a productiilor pilot si a instruirii si asistentei.